Klemm felicită România pentru intenția de cumpărare a 7 sisteme de rachete Patriot

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a felicitat România referitor la posibila achiziţie a şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare, de tipul PATRIOT. 

Aprecierea a fost făcută în cadrul întâlnirii de miercuri, la sediul MApN, dintre ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi ambasadorul Hans Klemm, în cadrul primei întâlniri cu echipa Ambasadei de la preluarea mandatului ministerial.

”Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluţia relaţiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România - SUA şi necesitatea consolidării cooperării în regiune”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Ministrul român a reiterat parteneriatul solid pe linie militară, fiind subliniate numărul crescut al exerciţiilor în comun pe care cei doi aliaţi le desfăşoară anul acesta în regiune şi stadiul implementării măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varşovia. Ţuţuianu a exprimat aprecierea faţă de angajamentul ferm al SUA pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, prin întărirea măsurilor de descurajare şi apărare stabilite la Varşovia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel