Klaus Iohannis, semnal referitor la răcirea relațiilor cu Republica Moldova

Crişan Andreescu / 16 ian 2020 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a dat un semnal privind  răcirea relațiilor cu Rebublica Moldova. În discursul de joi, de la Cotroceni, de la întâlnirea cu șefii misiunilor diplomatice  acredidați în România, Klaus Iohannis  a declarat că nu este convins că Republica Moldova își propune ca obiectiv un parcurs politico-economic european.

"În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi" a declarat Klaus Iohannis.

"Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică.

Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern", a mai spus șeful statului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25