Klaus Iohannis se întâlneşte cu ambasadorii români

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Potrivit agendei şefului statului, întâlnirea va avea loc la ora 12,00. Reuniunea se desfăşoară de luni până joi la Bucureşti şi este organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Invitaţii speciali ai reuniunii sunt vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, Nicolae Popescu.

Anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis declara că în politica externă a României nu este loc pentru "experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice".

"Stabilitatea şi predictibilitatea politicii externe a României sunt esenţiale pentru credibilitatea noastră ca actor extern. (...) În politica externă a României nu e loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice, pentru că toate acestea sunt foarte păguboase pentru interesele şi obiectivele noastre naţionale", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali de anul trecut.


El arăta şi că fundamentele politicii externe rămân aceleaşi, indicând întărirea Parteneriatului strategic cu SUA şi creşterea rolului şi eficienţei în UE şi NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel