Klaus Iohannis, refuz după minuta CCR. Mircea Badea: E un abuz! Plătește pentru asta?

Mircea Badea a comentat refuzul președintelui Klaus Iohannis, de la sine putere, de a acționa ”de îndată”, conform deciziei CCR. 

”E un abuz ce face președintele”

”Președintele zice ”eu semnez după ce vine motivarea”. Eu vă întreb așa: dacă o hotărâre a CCR e pusă în practică doar după ce vine motivarea, spuneți-mi mie, la ce dr*cului, ce rost ar mai avea, ca CCR să slobozească minuta, adică decizia și atât? Care ar fi rostul? De ce dă minuta de azi și urmează motivarea? De ce nu o dă odată cu motivarea? De ce se publică în Monitorul Oficial minuta? Păi ca să fie pusă în practică de îndată. Președintele, de la sine putere, spune că o pune în practică după ce iese motivarea. De ce iese minuta mai înainte? Să iasă dr*cu odată cu motivarea! Evident că e o prostie, e un abuz ce face președintele. Faptul că a încălcat Constituția, n-a vrut să semneze decretele, deși era clar că trebuie să le semneze. Da, a încălcat Constituția. Iată, avem decizia CCR acum și explicată, motivată. Până la urmă ce a făcut, a semnat! Dar de ce n-a semnat din prima? N-a vrut! Astea sunt chestii neconstituționale pe care le face președintele. Remarcă cineva asta în România? Pățește ceva pentru asta? E normal asta? Nu prea e normal, deloc, dar aceasta e realitatea!” a comentat Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”. 

Exemplul condamnării la închisoare

El a dat exemplul condamnării la închisoare cu executare: ”Într-o hotărâre penală, vine Curtea și mă condamnă pe mine la pușcărie. Badea, la pușcărie. Bă, când a ieșit minuta, vine miliția și mă ia. Nu zice: să vină motivarea și-l luăm pe Badea atunci. Există cazuri în care motivarea hotărârii a venit după ce omul condamnat își ispășise deja pedeapsa. Minuta, decizia în sine a fost pusă în practică de îndată”. 

Ce preciza minute CCR, care a fost motivată în urmă cu o zi: 

”2. Președintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 și nr.5/5324 din 26 august 2019, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 și nr.5/5364 din 27 august 2019;

3. Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324, nr.5/5325 din 26 august 2019.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel