Klaus Iohannis, propuneri pentru creşterea calităţii educaţiei în Europa. "Trebuie să lucrăm la bază"

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu propuneri interesante pentru liderii europeni în cadrul Summit-ului de la Porto, cu privire la creşterea calităţii educaţiei. 

"Este bine ştiut faptul că o educaţie bună îţi oferă mai multe şanse în viaţă. Acest lucru este valabil pentru fiecare individ şi trebuie să fim extrem de conştienţi că este valabil şi pentru societate. Aşadar, oferirea unei educaţii de calitate tinerilor şi o experienţă de învăţare calitativă care durează toată viaţa pentru adulţi nu doar că sporesc şansele indivizilor la o viaţă mai bună sau un job mai bun, ci ajută la îmbunătăţirea societăţii. 

Am decis, în urmă cu mai mulţi ani, în România să înfruntăm problemele pe care le avem în sistemul educaţional. Şi când mă refer la sistem, nu mă refer doar la şcoli sau universităţi, ci la educaţie în sensul larg al cuvântului, de la preşcolari până la ce învăţăm după şcoală, pe cât posibil. 

Am pus bazele unui proiect, numit 'România Educată', şi lucrăm cu toţi partenerii extrem de mult la asta. Dar realitatea este că sistemul nostru educaţional, şi mă refer aici şi la cele din Europa, nu doar la cel din România, este un pic conservator. Nu voi intra prea mult în detalii, nu vreau să vă răpesc prea mult din timp", a declarat Klaus Iohannis.

"Trebuie să lucrăm la bază"

"Dar trebuie să fim mai bine conectaţi la realitatea din piaţa muncii şi aici aş vrea să fac trimitere la intervenţia naţională în educaţie, versus cea europeană. Implicarea naţională este importantă şi este ceea ce vreau pentru România. Vreau o educaţie de calitate, vreau flexbilitate, vreau să le dăm oamenilor şanse şi conexiuni bune către piaţa muncii. 

Dar să fim serioşi, avem o piaţă unică europeană, aşa că piaţa muncii naţională ar trebui corelată cu cea europeană. 

Aşadar, pentru a le da copiilor, studenţilor şi adulţilor europeni o şansă mai bună în viaţă, trebuie să fim flexibili  nu doar cu sistemele noastre naţionale de educaţie, ci trebuie să creştem flexibilitatea între state. Trebuie să le dăm şansa oamenilor să studieze unde vor, să le dăm şansa să îşi găsească un loc bun de muncă. 

Dacă vrem să creştem calitatea educaţiei în Europa, trebuie să facem mai mult decât să lucrăm la detalii. Trebuie să lucrăm la baza educaţiei în sine", a mai spus preşedintele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel