Klaus Iohannis, primul discurs după alegeri. Radu Tudor și Bogdan Chirieac, reacții

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi prima declarație după alegerile parlamentare. Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Radu Tudor au comentat afirmațiile sale. 

”Lasă loc de dialog între Administrația Prezidențială și PSD pentru desemnarea lui Liviu Dragnea ca prim-ministru. Președintele își reafirmă poziția cu privire la criteriile de integritate, să nu fie desemnat un premier condamnat, dar apoi președintele face două afirmații foarte interesante: este o chestiune secundară legea care interzice unui condamnat să fie prim-ministru și apoi spune că depinde de Parlament și Curtea Constituțională dacă ea va fi aplicată. Mi s-a părut că a făcut afirmații înțelepte și spune că a stabilit niște criterii și am dat semnalul că nu-l doresc pe Liviu Dragnea prim-ministru, dar dacă Parlamentul și CCR îi vor permite să fie desemnat prim-ministru în ciuda Legii din 2001, atunci eu mă voi supune acestei decizii”, este de părere jurnalistul Radu Tudor. 

[citeste si]

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: ”Este același tip de autism care a dus la dezastrul electoral al PNL. același tip de autism, eu credeam că președintele se exprimă în legătură cu un vot de 50% pentru stânga, pentru social-democrați. Acest lucru înseamnă un eșec al politicii de dreapta. Eu credeam că vor fi lucruri mai clare, nu chestiuni care se bat cap în cap. Pe de-o parte președintele nu renunță la criteriile pe care spune că le-a anunțat înainte ca să nu fie discuții după. Dânsul ne spune că indiferent ce vor hotărî vizavi de lege, că e constituțională, că e neconstituțională, eu nu renunț la criteriile de integritate, asta a spus președintele. Dacă peste două zile avocatul poporului hotărăște să trimită la CCR legea și Curtea va spune că e neconstituțională, eu nu renunț la criteriile mele de integritate. Conform informațiilor, membrii PSD nu vor merge la negocieri decât după ce se așează Parlamentul. Deci asta înseamnă că PSD merge mâine la negocieri? Probabil că nu merge și probabil că nici ALDE nu va merge mâine la negocieri. Atunci merge cine? Numai domnul Băsescu? E penibil să faci negocierile numai cu cei cu 5%, dacă nu vin marii învingători ai acestor alegeri. Nu sunt deloc mai liniștit.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel