Klaus Iohannis: Nu are rost să facem pe surprinşii în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Este un eşec răsunător al diplomaţiei româneşti

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Scrisoarea miniştrilor francez şi german de Interne privind amânarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu trebuie să ne surprindă, ci ar trebui să ne facă să ne rezolvăm problemele, a afirmat preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.

"E păcat. Dacă îmi permiteţi să parafrazez un titlu dintr-un ziar, este un eşec răsunător al diplomaţiei româneşti din ultimii ani. Mai mult nu se poate spune aici. În realitate, nu m-a surprins, fiindcă această evoluţie s-a conturat de mai multă vreme. Nici nu are rost să facem pe surprinşii, că s-a spus, ni s-a spus, ni s-a transmis cu diferite ocazii, că sunt probleme în anumite zone", a spus Iohannis. Acesta a declarat că aşteaptă cu interes să vadă decizia finală a Comisiei Europene. "Deocamdată nu s-a luat nicio hotărâre în acest sens. Este doar o intervenţie a miniştrilor de interne din Franţa şi Germania către Comisia Europeană. Vom vedea dacă aceasta va ţine cont de recomandări sau va ţine cont de ofuscările noastre'" a spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel