Klaus Iohannis, mesaj transmis în cadrul evenimentului de premiere a olimpicilor internaționali, elevi și profesori din învățământul preuniversitar care au obținut performanțe deosebite

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, un mesaj în cadrul evenimentului de premiere a olimpicilor internaționali, elevi și profesori din învățământul preuniversitar care au obținut performanțe deosebite. Mesajul a fost prezentat de către Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidențial - Departamentul Sănătate Publică.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Doamnă Ministru,

Dragi elevi olimpici,

Distinși profesori,

Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit vouă, elevi excepționali care onorați numele țării noastre prin performanțele obținute la concursuri internaționale, felicitări pentru reușitele voastre deosebite!

Vă admir entuziasmul, pasiunea, dorința de cunoaștere, dar și de a fi cei mai buni pe plan internațional în fizică, astrofizică, astronomie și științele spațiului, informatică, matematică, chimie, lingvistică, limba germană sau filosofie.

Munca voastră, tradusă în nenumărate ore de studiu intens, este cu adevărat lăudabilă și reflectă hotărârea și motivația care vă caracterizează. Nu de puține ori, sunt convins, ați renunțat la activități specifice vârstei la care vă aflați pentru a dedica timp suplimentar studiului, experimentelor de laborator ori altor activități care servesc unei înțelegeri profunde a disciplinelor.

Drumul către performanță nu este deloc unul ușor. De fapt, este unul presărat cu obstacole generate inclusiv de deficiențele sistemului educațional. Mă bucur că ați reușit să vă păstrați motivația în îndeplinirea visului vostru chiar și atunci când învățământul a fost pus la grea încercare de pandemia de COVID-19.

Sunt convins că fiecare dintre voi are propria sa poveste fascinantă despre cum și-a descoperit pasiunea pentru disciplina în care face performanță. Poate uneori v-a fost insuflată de profesorii cu har cu care ați avut ocazia să interacționați la clasă, iar alteori de familie. De altfel, profesorii cu vocație și părinții voștri sunt pilonii care v-au asigurat susținerea și îndrumarea în parcursul către succes. Efortul consecvent este însă al vostru!

Știu că interesul pentru o anumită disciplină va fi definitoriu în alegerea parcursului în carieră. Cred că cei mai mulți dintre voi v-ați creionat deja acest traseu. M-aș bucura să alegeți să vă continuați studiile în universități din România, să faceți cercetare, să îmbrățișați o carieră în învățământ sau în orice alt domeniu drag vouă aici, acasă!

Am spus mereu că, în România Educată, tot procesul de învățământ trebuie să pună în centru nevoile elevilor și avem datoria de a vă oferi un mediu propice dezvoltării! Sper ca în viitor, inclusiv prin adoptarea unor legi mai bune și mai cuprinzătoare, să vă putem sprijini mai mult în drumul vostru către performanță!

Dragi olimpici, cheia viitorului acestei țări este și în mâinile voastre! România are nevoie de entuziasmul vostru, de dorința voastră de implicare, fără de care schimbările profunde nu se pot produce.

Vă doresc ca orientarea către performanță să vă ghideze mereu alegerile în viață și să aveți succes în tot ceea ce vă propuneți!

Vă mulțumesc!

Vezi și: Klaus Iohannis, primele declaraţii după votul din JAI: Am fost dezamăgit şi supărat. România a primit un NU nemeritat, pentru o chestiune pe care nu am cauzat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel