Klaus Iohannis, mesaj la dispariția foștilor președinți ai Germaniei și Bulgariei

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat pe Facebook dispariția a doi importanţi preşedinţi europeni. Klaus Iohannis îndemnă la un moment de reculegere în memoria celor doi, fostul preşedinte al Germaniei, Richard von Weizsäcker și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei.

"Două figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață în aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada războiului rece și, după căderea comunismului în estul Europei, s-au implicat cu toată forța în reconstrucția propriilor țări.

Despre amândoi aș putea spune că și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie. Cine închide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsäcker, e orb față de prezent. Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Vă invit pe toți să învățăm de la ei încăpățânarea și curajul de a căuta drumuri noi în viață și în politică", a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și: Klaus Iohannis, scrisoare către Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea, după demisia lui George Maior de la SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel