Klaus Iohannis, mesaj emoționant la comemorarea sașilor deportați

Președintele Klaus Iohannis a participat, duminică, la slujba de la Catedrala Luterană din Sibiu, cu ocazia comemorării sașilor deportați după cel de-Al Doilea Război Mondial. Momentul de duminică a fost marcat de Iohannis și printr-un mesaj emoționant pe Facebook.

"Cu 70 de ani în urmă, în ianuarie 1945, 70.000 de sași și șvabi din România au fost deportați de autoritățile bolșevice în lagăre de muncă forțată din Uniunea Sovietică", scrie președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

"Femei, bărbați și copii. Germania fusese înfrântă și orice vorbitor de limbă germană trebuia pedepsit, indiferent dacă participase sau nu la război. Printre cei 70.000 de deportați s-au aflat și bunicii mei. Erau tineri. După câțiva ani, s-au întors acasă îmbătrâniți de suferință. Nu au povestit niciodată ce au trăit în lagăr. Era dincolo de cuvinte. În amintirea lor și a tuturor deportaților de atunci, particip astăzi, la ora 10:00, la o slujbă de comemorare la Catedrala Luterană din Sibiu", a scrie Iohannis pe Facebook.

Citește și: Paris. Măsuri extreme de securitate la marşul de duminică

După slujba de la Catedrala din Sibiu, Klaus Iohannis va merge la Paris, unde va participa la Marșul Solidarității în memoria victimelor atentatelor din ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel