Klaus Iohannis, mesaj după ce a respins ajutorul pentru Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni pe pagina sa de socializare, un mesaj după ce a respins de la promulgare legea de ratificare a Acordului de asistenţă financiară pentru Republica Moldova, semnat la Chişinău pe 7 octombrie, în cadrul căruia afirmă că decizia pe care a luat-o "nu înseamnă o ușă închisă și nici renunțarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut".

"Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova nu înseamnă o ușă închisă și nici renunțarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut. A fost singurul instrument juridic avut la dispoziție pentru ca împrumutul de 150 de milioane de euro să fie reportat până după clarificarea evoluțiilor de la Chișinău.

În funcție de aceste evoluții, legea se poate întoarce oricând la promulgare. România rămâne în continuare același susținător al Republicii Moldova în parcursul său pro-european", a transmis cu puțin timp, pe Facebook, președintele Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis respinge ajutorul pentru R. Moldova


Acordul de asistenţă financiară pentru Republica Moldova, semnat la Chişinău pe 7 octombrie, prevedea o asistenţă financiară rambursabilă de până la 150 de milioane de euro, provenite din procesul de privatizare şi aflate în soldul BNR, care erau destinate finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei de stat ale Republicii Moldova. Împrumutul urma să fie acordat în maximum trei tranşe, iar scadenţa fiecărei tranşe era de maximum 5 ani.

Însă Guvernul proeuropean de la Chişinău, condus de Valeriu Streleţ, a picat pe 29 octombrie, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de comunişti şi de socialişti a fost votată de o majoritate a deputaţilor, cu sprijinul democraţilor lui Marian Lupu. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel