Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei

Președintele Klaus Iohannis a transmis, pe Twitter,  un mesaj Ucrainei,  de Ziua Independenței acestei țări.

„De Ziua Independenței Ucrainei, reiterez sprijinul puternic și solidaritatea României cu Ucraina și cu bravul popor ucrainean care își apără cu curaj țara”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Această agresiune rusă nejustificată, neprovocată și ilegală trebuie să înceteze! România e alături de Ucraina”, a adăugat el.

Astăzi, Ucraina sărbătorește 31 de ani de la declararea independenței față de Uniunea Sovietică. Tot astăzi se împlinesc 6 luni de când președintele rus Vladimir Putin a declanșat invazia în Ucraina.


UE şi NATO, sprijin ferm pentru Kiev de Ziua Independenţei Ucrainei

Uniunea Europeană şi NATO şi-au exprimat miercuri sprijinul ferm faţă de Ucraina cu prilejul Zilei Independenţei acestei ţări, la 24 august, când se împlinesc şi şase luni de la declanşarea invaziei ruse, transmite EFE.

Suntem mândri să-i sprijinim pe prietenii noştri ucraineni în lupta lor pentru un viitor liber, independent şi european, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe contul ei de Twitter.

De Ziua Independenţei Ucrainei, clădirea Berlaymont, sediul Comisiei Europene din Bruxelles, a fost iluminată în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru, în noaptea din 23 spre 24 august, pentru a ne arăta sprijinul faţă de Ucraina, a explicat Von der Leyen.

Însemnătatea Zilei Independenţei Ucrainei este mai convingătoare ca oricând. Ucraineni puternici şi curajoşi care luptă pentru vieţile, familiile, ţara, valorile, alegerile şi libertatea lor. Pentru independenţa lor. UE va fi mereu alături de Ucraina. Sprijinul nostru nu se va opri aici, a transmis la rândul său, într-un comunicat, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Totodată, Serviciul European de Acţiune Externă a semnalat că, de Ziua Independenţei, culorile Ucrainei strălucesc în inima Europei şi că inimile noastre bat la unison, pentru o Ucraină independentă şi mereu liberă.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a trimis un mesaj poporului ucrainean, căruia i-a dat asigurări că poate conta în continuare pe sprijinul Alianţei Nord-Atlantice.

De Ziua Independenţei Ucrainei, aduc un omagiu femeilor şi bărbaţilor ucraineni curajoşi care au luptat pentru libertatea şi pentru ţara lor. NATO a sprijinit Ucraina de la independenţa ei şi (Ucraina) poate conta pe NATO cât este nevoie. Ucraina va învinge!, a scris politicianul norvegian pe contul său de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel