Klaus Iohannis, la Praga, la prima reuniune a Comunității Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 6-7 octombrie 2022, la prima reuniune a Comunității Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European, care se desfășoară la Praga, Republica Cehă.

Prima reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc joi, 6 octombrie 2022, va constitui o platformă de dialog politic, care va reuni cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și 17 parteneri europeni (partenerii din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, Islanda, Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein). Reuniunea va reprezenta un prilej de promovare a cooperării cu privire la teme de interes comun, în vederea consolidării securității, stabilității și prosperității pe întreg continentul european, fără ca acest cadru să constituie o alternativă la procesul de extindere a Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, care va avea loc la vineri, 7 octombrie 2022, liderii UE vor aborda situația din Ucraina, din perspectiva răspunsului european la demersurile Federației Ruse de escaladare a conflictului şi a continuării acordării de sprijin Ucrainei pe plan financiar, politic, militar şi umanitar. De asemenea, va fi abordată situația pe piața de energie, din punctul de vedere al impactului prețurilor ridicate la energie asupra costului vieții şi al eforturilor de asigurare a securității aprovizionării cu energie. Liderii UE vor avea discuții şi cu privire la situația economică la nivel european, cu accent pe abordarea nivelului ridicat al inflației și al riscului de recesiune, anunță Administrația Prezidențială.

Vezi și: Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European. Zi istorică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel