Klaus Iohannis la aniversarea SPP: "Să-şi asume..."

klaus iohannis
klaus iohannis

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu prilejul împlinirii a 28 de ani de la înfiinţarea SPP.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis conducerii şi personalului Serviciului de Protecţie şi Pază un mesaj cu ocazia aniversării a 28 de ani de la înfiinţarea instituţiei:

"Serviciul de Protecţie şi Pază, una dintre structurile importante ale sistemului naţional de securitate, aniversează 28 de ani de existenţă.

Îmi exprim aprecierea pentru eforturile conducerii, precum şi ale tuturor celor care fac parte din această instituţie, pentru menţinerea unui înalt nivel de performanţă în realizarea sarcinilor specifice, cu rezultate remarcabile atât în plan intern cât şi extern.

Serviciul de Protecţie şi Pază se bucură de credibilitate şi prestigiu, în ţară şi în exteriorul graniţelor, datorită prestaţiei profesionale şi adaptării continue a capacităţilor de pregătire şi intervenţie, în funcţie de situaţiile întâlnite. 

Citeşte şi: Ion Iliescu -SPP, mesaj: Vreau să cred că...


Astăzi, securitatea globală, cea europeană şi naţională a României sunt supuse unor riscuri noi, care decurg din perpetuarea unor conflicte regionale, proliferarea armelor nucleare, atacuri cibernetice, migraţie ilegală şi terorism internaţional.

[citeste si]

În acest context, doresc să evidenţiez contribuţia Serviciului de Protecţie şi Pază la sprijinire demersurilor României în scopul promovării unei politici externe şi de securitate transparente, precum şi al consolidării parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii şi a statutului ţării noastre în cadrul NATO, al Uniunii Europene şi al Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

În acelaşi timp, salut rezultatele deosebite ale echipelor Serviciului de Protecţie şi Pază aflate în teatrele de operaţii, în misiuni cu un grad mare de risc desfăşurate în Afganistan şi Sudan, pentru asigurarea protecţiei înalţilor demnitari ai Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

Îmi exprim convingerea că Serviciul de Protecţie şi Pază va continua să fie un serviciu de elită, care îşi va îndeplini atribuţiile cu profesionalism, ca şi până acum. 

Vă felicit pentru realizări şi adresez îndemnul ca, în contextul intensificării ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, Serviciul de Protecţie şi Pază să îşi asume pe mai departe un rol activ pe dimensiunea specifică de activitate, sprijinind, astfel, îndeplinirea intereselor şi obiectivelor strategice ale României." 

La mulţi ani!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel