Klaus Iohannis, GAFĂ. Președintele, CONTRAZIS- FOTO

Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția
Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția

Președintele Klaus Iohannis a început conferința cu o eroare de comunicare a unei informații pe care a și criticat-o. 

UPDATE: Președinția susține că ieșirea președintelui vine după publicarea raportului privind execuţia bugetară - trimestrul I 2018, care face parte din buletinul MFP, ce se regăsește în captura foto de mai jos. 

Președintele a criticat întârzierea publicării datelor privind execuția bugetului general consolidat aferentă perioadei 1.01 - 31.03.2018. Klaus Iohannis a declarat că s-au publicat astăzi informațiile cu privire la aceste date. 

Președintele Iohannis a declarat că ”S-au publicat ASTĂZI datele privind execuția bugetară, date publicate cu întârziere.”

Pe site-ul Ministerului Finanțelor, sunt publicate din 27 aprilie 2018, dovadă stând captura foto de mai jos: 

(w670) 

Această contradicție a fost semnalată de Elena Cristian, la Antena 3. 

”S-au publicat astăzi date privind la execuția bugetară, date publicate cu întârziere. Înainte de asta câteva aprecieri mai generale. Aș începe cu o constatare pe care am mai făcut-o: programul de guvernare al PSD s-a aflat pe contrasensul unei logici elementare. După cum se cunoaște, PSD a propus românilor pe de o parte scăderea taxelor și impozitelor, o acțiune începută acum doi ani cu scăderea TVA-ului, pe de o parte au propus o creștere puternică pentru salarii, pentru pensii, pentru drumuri, au spus ei, pentru școli au spus ei. Pentru economiști dar și pentru cei interesați această abordare a produs surprindere. Este vorba despre un fel de magie economică, propusă de PSD.” a mai declarat președintele Klaus Iohannis, care a continuat: ”Trebuie să vedem cât va ține această iluzie creată de PSD. Social democrații au reușit o contraperformanță: printr-o inginerie contabilă au fost trecute cheltuielile de la angajator la salariat și astfel s-a anulat această creștere”. 

Vezi aici declarația completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel