Klaus Iohannis, despre propunerea Guvernului de a interzice exportul de lemn

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi dimineaţă, că demersul onest şi bine intenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD.

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii pe Aeroportul Henri Coandă, la plecarea într-o vizită oficială de trei zile în Italia.

Președintele a fost întrebat cum comentează cererea premierului din şedinta de Guvern, de a se găsi o soluţie juridică pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă, pe o perioadă limitată. Iohannis a spus că Ponta i-a adus la cunoştinţă această intenţie, dar nu a comentat-o, arumentând că nu este specialist în domeniu şi nu poate pe moment să evalueze impactul economic.

Citește și: Guvernul vrea să interzică exportul de lemn! Unde este problema

Șeful statului a transmis însă că dacă această măsură sau o altă măsură va conduce la salvarea pădurilor din România, atunci el va fi de acord cu ea.

"Şi că tot a venit vorba de păduri, am impresia că demersul onest şi bineintenţionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea pădurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD", a adăugat Klaus Iohannis.

Vezi și: Klaus Iohannis - Victor Ponta, prima ceartă serioasă. Președintele l-ar putea da în judecată pe premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel