Klaus Iohannis: Dacă voi fi ales președinte, voi susține creșterea bugetului pentru Apărare

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a transmis miercuri că dacă va fi ales președinte al României va susţine creşterea bugetului Apărării. El a arătat că ţinta întregii clase politice ar trebui să fie asigurarea constantă a unei finanţări anuale de 2% din PIB pentru acest domeniu.

"Dacă voi fi ales preşedinte al României, voi susţine creşterea bugetului Apărării. Consider că ţinta întregii clase politice trebuie să fie asigurarea constantă a unei finanţări anuale de 2% din PIB", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Liderul PNL a precizat că Armata României are multe nevoi, ca urmare a subfinanţării din ultimii ani, şi a subliniat că, în acest context regional dificil, trebuie făcut un efort asumat de întreaga clasă politică pentru a îmbunătăţi înzestrarea militarilor şi calitatea vieţii acestora.

Vezi și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Andreea Paul crede că Iohhanis îl va învinge pe Ponta

Conform spuselor lui Klaus Iohannis, majorarea bugetului pentru Apărare va reprezenta şi o oportunitate de parteneriat tehnologic între firmele româneşti din industria de apărare şi companiile europene şi americane, va însemna noi locuri de muncă şi va contribui şi la întărirea dimensiunii economice - nu doar la cea militară - a parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

Prezidențiabilul ACL a adăugat că, în calitate de preşedinte al României, va fi garantul continuării marilor direcţii de politică̆ externă şi de securitate a ţării, care au reprezentat, în opinia sa, o veritabilă sursă de occidentalizare a României în ultimii 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel