Klaus Iohannis acceptă șefia MAI și postul de vicepremier

iohannis klaus dece
iohannis klaus dece

PNL a păstrat Ministerul de Interne. Sorin Frunzăverde a plecat de la ședința PNL. Klaus Iohannis a renunțat, vineri, la postul de primar și a acceptat șefia MAI și funcția de vicepremier. 

Crin Antonescu a declarat, înainte de ședință, că nu are de ce să aibă o variantă de rezervă pentru MAI. Premierul avertizase de joi că nu-l va accepta pe Sorin Frunzăverde în Guvern. În cazul în care propunerea ar fi rămas în picioare, PSD ar fi luat Ministerul de Interne și s-ar fi făcut o rocadă cu MApN, potrivit unor surse din USL.

Liberalii s-au reunit vineri în ședința Biroului Politic Național pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, nominalizări pentru portofoliile ministerelor de Interne și Finanțelor.  Decizia finală va fi luată de Delegația Permanentă a PNL, care se va reuni după ședința BPN al liberalilor.

Șefia MAI a devenit vacantă după ce Radu Stroe a demisionat în luna ianuarie, în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Prim-vicepreşedintele PNL afirma, joi, cu privire la ieșirea PNL de la guvernare că "Sunt argumente şi de-o parte şi de alta. Argumentul principal pentru a rămâne este că USL a câştigat alegerile şi ar trebui să continue până-şi îndeplineşte mandatul. Argumentul de cealaltă parte este că PNL pierde profil în cadrul alianţei, vezi măsura scutirilor de rate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel