Klaus Iohannis a făcut un anunț important despre votul prin corespondență

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat, marți, speranța ca până la sfârșitul sesiunii parlamentare partidele să introducă votul prin corespondență. El a precizat că urmărește cu atenție acest subiect.

"Încă de la începutul anului, după consultările pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondență. Sper ca până la finalul acestei sesiuni parlamentare să își onoreze promisiunea și vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenție", a declarat Klaus Iohannis, prezent la conferința "Smart Diaspora 2020+: Cum valorificăm potențialul strategic al diasporei românești", organizată la Palatul Cotroceni.

Președintele a subliniat că asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențial în contextul în care mulți conaționali aleg să rămână în străinătate.

Vezi și: Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis, după ”provocarea” lansată de președinte

"A doua întrebare este ce facem pentru românii care aleg să rămână în străinătate, cum îi reprezentăm și cum le asigurăm drepturile, cum îi menținem conectați cu țara, implicați și interesați, cum îi sprijinim să își păstreze identitatea? În acest context, asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențială", a transmis Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că trebuie găsite argumente pentru ca românii din străinătate să se întoarcă în țară.

"Discuția este una mai largă, despre forța cetățenilor în democrație și despre diaspora ca interlocutor puternic și respectat al instituțiilor statului român și al clasei politice. Întărirea mecanismelor democratice, încurajarea participării și competiției politice vor constitui argumente în plus pentru întoarcerea acasă", a mai arătat Klaus Iohannis, conform antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel