Klaus Iohannis, mesajul zilei: Perioadă marcată PROFUND de efectele pademiei. Avem următoarea datorie!

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 29 iulie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României.

Mesajul a fost prezentat de către Mihai Şomordolea, Consilier de Stat, Departamentul Securităţii Naţionale - Secretariat CSAT, în cadrul ceremoniei organizate la Bucureşti cu prilejul Zilei Imnului Naţional.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Ziua de 29 iulie are o valoare deosebită pentru România, pentru că ne oferă tuturor prilejul de a celebra, împreună, cu bucurie şi emoţie, Ziua Imnului Naţional.

'Deşteaptă-te, române!' reprezintă esenţa valorilor şi a idealurilor poporului nostru.

Imnul naţional a avut un rol important în menţinerea speranţei românilor pentru libertate, încununând marile victorii şi glorificând eroii ţării.

În prezent, trăim într-o Românie modernă şi democratică, care şi-a păstrat cursul pro-european şi care, mai mult, şi-a consolidat rolul în cadrul NATO, principalul garant al securităţii noastre.

Traversăm o perioadă marcată profund de efectele pandemiei de COVID-19, cu efecte semnificative pe multiple dimensiuni atât la nivel naţional, cât şi la nivel global, şi care ne-a impus schimbarea radicală a modului în care ne trăim viaţa.

Astăzi, mai mult ca oricând, mesajul imnului naţional continuă să fie la fel de puternic şi motivant, fiindcă ne inspiră şi ne îndeamnă să ne dedicăm construirii unei ţări puternice şi prospere, care să poată gestiona cât mai bine situaţiile de criză pe toate palierele.

Îmi exprim speranţa că apelul la unitate naţională şi solidaritate transmis prin versurile imnului va coagula eforturile tuturor cetăţenilor şi ale instituţiilor de a colabora pentru dezvoltarea şi afirmarea ţării.

Avem datoria de a educa tinerele generaţii în spiritul valorilor identitare şi morale transmise prin intermediul versurile imnului, pentru a întreţine respectul acestora faţă de simbolurile naţionale ale statului român. Doar prin implicarea activă a tuturor cetăţenilor în viaţa societăţii ne putem bucura de o ţară prosperă şi puternică.

La ceas aniversar, invit românii de pretutindeni să preţuiască, să respecte şi să cinstească Imnul nostru Naţional.

La mulţi ani Imnului Naţional!

La mulţi ani, România!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel