Kim, "Nebunul planetei", îşi face super-armă

Kim Jong-un, dictatorul din Coreea de Nord, construieşte un submarin care pare a fi capabil să transporte rachete balistice.

Ultimele imagini obținute cu ajutorul sateliților SUA au dezvăluit că regimul de la Phenian se pregătește intens pentru a crea primul submarin operațional cu rachete balistice.

Acest lucru reiese dintr-o serie de capturi din satelit analizate de platforma 38 North a Universității Johns Hopkins pentru Studii Internaționale Avansate. Cel puțin asta au arătat imaginile realizate din satelit, pe 5 noiembrie, pe un șantier naval din Coreea de Nord.

Publicația The Diplomat citează surse din serviciile secrete americane, care ar deține informații privind construirea unui submarin diesel-electric de 2.000 de tone, numit SIPCO-C, cel mai mare submersibil ce ar putea ajunge în dotarea Marinei Populare nord-coreene.

Cei de la 38 Nord susţin că se pot observa două obiecte mari şi circulare, care ar putea fi secţiuni din coca de presiune a unui submarin. Acestea ar fi mai voluminoase decât cele pe care Phenianul le foloseşte în prezent pentru sumbarinul de atac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel