Urmărește emisiunea live


Kim Jong Un vrea să-și consolideze forțele nucleare. Amenințarea liderului nord-coreean: Vor înceta să mai existe

Captură video Youtube Korea New
Captură video Youtube Korea New

Kim Jong Un intenționează să consolideze forțele nucleare ale Coreei de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, la parada dedicată celei de-a 90-a aniversări a Armatei Populare Coreene, a promis că va continua să-și consolideze potențialul nuclear. Acest lucru este raportat de Yonhap cu referire la presa oficială nord-coreeană, scrie Interfax.

După cum sa menționat, în timpul discursului său, Kim Jong-un a promis că va dezvolta potențialul nuclear al țării „în cel mai rapid ritm”. Potrivit acestuia, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) se va pregăti cu atenție pentru ca țara să poată recurge oricând la „descurajarea” nucleară.

Liderul nord-coreean a spus că principalul scop al armelor nucleare este „descurajarea războiului”, dar a remarcat că „armele noastre nucleare nu se pot limita doar la prevenirea războiului”. El a avertizat că orice forță care caută o confruntare militară „vor înceta să mai existe”, reiterând că Nordul este „pe deplin pregătit” pentru a-și îndeplini misiunea de descurajare nucleară în orice moment.

Paradă militară nocturnă în Coreea de Nord

Potrivit Yonhap, o paradă militară care marchează cea de-a 90-a aniversare de la înființarea Armatei Populare Coreene a avut loc luni seara târziu în Piața Kim Il Sung din Phenian (Vezi mai mult AICI).

Agenția, prezentând imagini din satelit, notează că autoritățile nord-coreene au mobilizat mii de militari pentru paradă și au implicat în aceasta cele mai importante echipamente militare. Potrivit observatorilor, numărul soldaților care se pregăteau pentru paradă ar putea fi de până la 20 de mii de oameni.

În total, în perioada în care Kim Jong-un a fost la putere, în Coreea de Nord au avut loc 12 parade militare de amploare. Totodată, parada de luni a fost primul astfel de eveniment din timpul domniei lui Kim Jong-un în onoarea aniversării înființării Armatei Populare Coreene. Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Kim Jong-un folosește adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum și noi rachete hipersonice și rachete lansate de pe submarine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel