Kim Jong-un - Trump, întâlnire. CONDIȚII impuse de SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong Un numai dacă Phenianul va întreprinde acţiuni concrete, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, citată de Reuters.

"Preşedintele nu va avea întâlnirea fără a vedea că în Coreea de Nord au loc paşi concreţi şi acţiuni concrete, astfel încât preşedintele să obţină ceva", a declarat Sanders presei, fără a preciza la ce măsuri se referă.

Un oficial de la Casa Albă, a cărui identitate nu este dezvăluită de Reuters, a afirmat că nu este vorba de noi condiţii pentru întâlnirea celor doi şefi de stat. Agenţia apreciază că aceste comentarii sunt indicii că sfârşitul confruntării dintre Washington şi Phenian pe tema înarmării nucleare şi cu rachete a Coreei de Nord nu este iminent.

Cel mai recent mesaj în reţeaua Twitter al lui Donald Trump nu oferă detalii despre data întâlnirii sale cu Kim Jong Un şi despre eventualele condiţii preliminare: "Acordul cu Coreea de Nord este în bună măsură în lucru şi va fi, dacă se încheie, foarte bun pentru întreaga lume. Momentul şi locul încă nu sunt determinate".

[citeste si]

Chung Eui-yong, şeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud, care a făcut parte din delegaţia sud-coreeană primită recent de liderul de la Phenian, a anunţat joi, la Washington, că i-a transmis lui Trump propunerea lui Kim de a discuta faţă în faţă. "Kim a promis că Coreea de Nord se va abţine de la orice alt test de rachetă sau nuclear. El înţelege că exerciţiul militar comun de rutină efectuat de Coreea de Sud şi Statele Unite trebuie să continue şi şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Trump cât mai rapid posibil", a precizat oficialul sud-coreean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel