Kim Jong-Un, summit istoric. Stoltenberg (NATO), prima reacție

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a salutat întâlnirea "încurajatoare" între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, subliniind totodată că mai sunt încă multe lucruri de făcut, informează AFP. 

"Este un prim pas. El este încurajator, însă trebuie înţeles că urmează încă o muncă foarte dificilă", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în timpul unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor membre. 

"Cel mai important lucru este astăzi de a ne exprima bucuria pentru faptul că ei (liderii celor două Corei) s-au întâlnit şi chiar dacă mai e încă un drum lung de parcurs înainte de a ajunge la o soluţie completă pentru criza (coreeană) şi pentru problemele pe care le vedem în peninsula coreeană, cred că aceasta este o etapă foarte importantă", a comentat Stoltenberg. 

Liderii celor două Corei s-au întâlnit vineri în cadrul unui summit istoric după o strângere de mână simbolică pe linia de demarcaţie ce divizează peninsula. 

Din partea UE, preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, a făcut o paralelă între situaţia din peninsula coreeană şi cea din Balcani, unde el a efectuat un turneu. El a estimat într-o postare pe contul său de Twitter că evoluţiile din aceste regiuni arată că "imposibilul poate deveni posibil şi că acest lucru depinde în totalitate de voinţa şi curajul oamenilor".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel