Kim Jong-un, succesorul lui Kim-Jong-il, la conducerea Coreei de Nord

North Korea Succession
North Korea Succession

La scurt timp după moartea liderului nord-coreean, autoritățile  de la Phenian au anunţat numele succesorului său. Este vorba despre Kim Jong-un, al treilea şi cel mai mic dintre fii fostului dictator. Acesta a devenit favoritul lui Kim-Jong-il după ce fratele său mai mare a fost prins încercând să treacă graniţa cu un paşaport fals în Japonia pentru a vizita parcul Disneyland.

General al armatei coreene şi vice preşedinte al Comisiei Militare Centrale, Kim Jong-un a devenit favorit pentru preluarea conducerii Coreei de Nord încă de la sfârşitul lui 2010. Kim Jong il l-a impus în faţa opiniei publice şi a partidului ca pe urmaşul său în poziţia de şef al statului.

Născut în 1983, tânărul Kim a urmat cursurile în limba engleză ale şcolii internaţionale din Berna sub un pseudonim. Pe toată durata studiilor el a pretins că este fiul unui şofer de camion din Elveţia. Profesorii săi îl descriu ca pe un copil timid, necomunicativ cu străinii şi care s-a distins doar prin natura lui sportivă şi pasiunea pentru baschet şi Michael Jordan.

De-a lungul timpului viitorul conducător al Coerei de Nord a fost ascuns de ochii opiniei publice.

Zvonuri despre posibilul urmaş al lui Kim Jong -il au apărut încă din 2009, atunci când BBC a afirmat că numele lui Kim Jong-un ar fi fost trecut pe listele pentru alegeriel Parlamentare.

Citește și:

Kim Jong-il, liderul nord-coreean a murit – VIDEO

SUA sunt în alertă după decesul liderului nord-coreean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel