Urmărește emisiunea live


Kim Jong Un şi preşedintele chinez, acord asupra întăririi legăturilor bilaterale

kim jong un
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele chinez Xi Jinping au căzut de acord asupra întăririi legăturilor bilaterale, cu consecinţe benefice pentru ambele ţări, dar şi pentru pacea regională, în contextul unei situaţii internaţionale 'serioase şi complicate', informează vineri agenţia de presă nord-coreeană KCNA, transmite Reuters.

Preşedinte Chinei a început joi o vizită de două zile la Phenian cu scopul de a-şi susţine un aliat aflat sub presiunea sancţiunilor ONU pentru programul său nuclear şi balistic şi pentru a sprijini reluarea negocierilor dintre SUA şi Coreea de Nord privind denuclearizarea. Vizita, prima a unui lider chinez în ultimii 14 ani, are loc cu o săptămână înaintea întâlnirii dintre Xi Jiping şi Donald Trump, în cadrul summitului G20 de la Osaka.

Liderul nord-coreean a declarat că vizita preşedintelui chinez este 'crucială' pentru a arăta lumii prietenia constantă dintre cele două ţări, potrivit KCNA. China este singurul aliat important al RPD Coreeană. Preşedintele Chinei a declarat că Beijing şi Phenianul au fost de acord că o soluţionare politică a dosarului nuclear din peninsula coreeană se află pe 'un trend inevitabil' şi că negocierile de pace trebuie continuate, potrivit Xinhua.

Xi Jinping a lăudat eforturile Phenianului

Xi Jinping a lăudat eforturile Phenianului în direcţia denuclearizării şi a spus că lumea speră ca SUA şi Coreea de Nord să poată dialoga şi ca acest dialog să aibă succes. Cei doi lideri au agreat să aibă o comunicare strategică apropiată şi să aprofundeze cooperarea bilaterală în mai multe domenii. În cadrul unui banchet, preşedintele chinez a afirmat că ţara sa îl susţine ferm pe liderul Kim în identificarea unei soluţii politice în chestiunea peninsulei coreene şi în stabilirea unui mediu măreţ pentru dezvoltarea proprie printr-un 'nou drum strategic', potrivit KCNA.

Reflectând legăturile strânse dintre China şi Coreea de Nord, Xi Jinping a urmărit joi seara pe stadion, împreună cu Kim Jong Un, un spectacol intitulat 'Socialismul neînfrânt'. Programul sportiv-artistic a fost pregătit special pentru vizita şefului statului chinez şi a inclus cântece cu titluri precum 'Fără Partidul Comunist, nu există o nouă Chină' şi 'Te iubesc, China'. După eşecul summitului de la Hanoi, Phenianul a realizat mai multe teste cu rachete şi a avertizat asupra unor 'consecinţe cu adevărat de nedorit', dacă Statele Unite nu îşi flexibilizează poziţia, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel