Kim Jong Un, scrisoare pentru Trump după testele nucleare. Reacţia preşedintelui SUA

Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a primit joi o scrisoare 'foarte frumoasă' de la liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care s-ar putea întâlni din nou, transmite Reuters. 

Trump nu a precizat când ar urma să aibă loc următorul summit. După precedenta întâlnire cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune. Şeful Casei Albe şi conducătorul de la Phenian s-au întâlnit până acum de trei ori - anul trecut în Singapore, iar anul acesta la Hanoi şi în zona demilitarizată dintre cele două Corei - fără ca SUA să înregistreze progrese semnificative privind eliminarea armelor nucleare nord-coreene.

Testele recente au creat incertitudini privind continuarea dialogului bilateral, iar Coreea de Nord a avertizat că ar putea pune capăt moratoriului asupra testării de arme atomice şi rachete cu rază lungă de acţiune, autoimpus din 2017. Preşedintele american a minimalizat importanţa ultimelor lansări de rachete nord-coreene, susţinând că acestea nu au încălcat angajamentul lui Kim privind renunţarea la testele nucleare şi cu rachete intercontinentale. Nu este prima dată când Trump apreciază scrisorile de la Kim: în septembrie anul trecut, el a primit una 'minunată'; în ianuarie anul acesta alta, 'magnifică'; în iunie - încă una, de asemenea 'minunată', conform declaraţiilor sale transmise cu ocaziile respective de agenţiile internaţionale de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel