Kim Jong-un, negocieri. Discuții istorice la frontieră

Înalţi oficiali din cele două Corei s-au întâlnit joi în satul de frontieră Panmunjom pentru a discuta detaliile viitoarelor discuţii intercoreene, a anunţat mass-media din Coreea de Sud, informează dpa.

Oficialii au discutat despre data şi ordinea de zi a summitului dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae In, a precizat agenţia de presă Yonhap.

Summitul, planificat pentru luna aprilie, intervine pe fondul creşterii semnalelor că Coreea de Nord este dispusă sa discute programele sale nuclear şi de rachete după mai mult de un an de tensiuni.

Întâlnirea de la frontieră a avut loc la o zi după ce China a anunţat că Kim a făcut o "vizita neoficială" secretă la Beijing la începutul acestei săptămâni, în timpul căreia i-a declarat preşedintelui Xi Jinping că Coreea de Nord este "angajată spre denuclearizare".

Două summituri de la finalul războiului

[citeste si]

De la sfârşitul Războiului din Coreea (1950-53), doar două summituri intercoreene au avut loc: unul în 2000 şi altul în 2007 în capitala Coreei de Nord, Phenian.

Se aşteaptă de asemenea ca Kim să se întâlnească cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, înainte de sfârşitul lunii mai şi Japonia şi-a exprimat la rândul său dorinţa de a ţine un summit cu Phenianul în Coreea de Nord.

Miercuri, Trump şi-a exprimat optimismul cu privire la eforturile de denuclearizare a Peninsulei Coreea şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu Kim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel