Kim Jong-un, liderul nord-coreean, ar fi în comă

Un fost diplomat din Coreea de Sud susține că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-ar afla în comă.

Chang Song-min, în trecut ajutor al fostului președinte sud-coreean Kim Dae-jung, susține că liderul nord-coreean s-ar afla în comă, relatează The Korea Herald.

Vineri, agenția de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari într-o ședință cu ușile închise despre un nou sistem de conducere pe care Kim Jong-un l-ar fi creat, prin care acesta și-ar împărtăși autoritatea cu câțiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi. 

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang transmite că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi ”în comă” și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-ar fi delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi, în principal surorii sale mai mici, Yo-jong, conform unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă joi deputaţilor de la Seul.

“Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar nu şi-a ales un succesor”, a afirmat serviciul sud-coreean.

Potrivit NIS,  Kim Yo-jong şi-ar fi asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel