Kim Jong-Un le interzice oamenilor, în Coreea de Nord, să se sinucidă: "Trădare contra socialismului"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Kim Jong-Un a dat un ordin suprarealist, în Coreea de Nord: interzice suicidul.

Tendinţele suicidare sunt în creştere în Coreea de Nord în prezent. Se estimează că, într-un an, sinuciderile au crescut cu 40%. În opinia lui Kim Jong-Un, este impardonabil să te sinucizi. El priveşte acest act ca pe o "trădare contra socialismului". A dat ordin autorităţilor locale să ia măsurile necesare pentru ca rata sinuciderilor să scadă.

"Sunt mulţi factori de tulburări interne în Coreea de Nord din cauza dificutăţilor cu care se confruntă oamenii", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului naţional de informaţii din Coreea de Sud, scrie Rador, citând lalibre.be.

Potrivit Radio Free Asia, sinuciderile din ce în ce mai numeroase implică familii întregi. În oraşul Chongjin în special, unde câteva familii au decis să-şi pună capăt zilelor toţi împreună.

O situaţie dificilă pentru nord-coreeanii care trebuie să facă faţă şi foametei. Anul trecut, au fost recenzate de trei ori mai multe decese provocate de foamete, potrivit The Sun.

Insecuritatea alimentară, cea mai gravă de la foametea care a devastat țara în anii 1990

Coreea de Nord se află sub sancțiuni internaționale stricte pentru programele sale de arme nucleare și rachete balistice, iar economia sa a fost tensionată și mai mult de restricții stricte la frontieră autoimpuse, menite să stopeze focarele de Covid-19.

Amploarea deplină a penuriei de alimente din Coreea de Nord este neclară, dar într-un raport din ianuarie, proiectul de monitorizare 38 North din SUA a spus că insecuritatea alimentară este cea mai gravă de la foametea care a devastat țara în anii 1990, scrie The Guardian.

"Disponibilitatea alimentelor a scăzut probabil sub minimul strict în ceea ce privește nevoile umane”, se arată în raport.

Căutarea Coreei de Nord de autosuficiență înseamnă că aproape toate cerealele sale sunt produse pe plan intern, dar asta a lăsat țara vulnerabilă, a constatat 38 North.

"Obținerea unei producții agricole adecvate în solurile nefavorabile ale Coreei de Nord a generat, în mod ironic, o dependență puternică de bunurile importate și a lăsat țara expusă la șocuri globale, conflicte diplomatice și vreme nefavorabilă”, se arată în raport.

Soluția pe termen lung a problemelor constă parțial în rezolvarea conflictului privind armele nucleare și sancțiunile, dar necesită și reforme economice. Inițierea reformelor economice interne ar declanșa capacitatea productivă a Coreei de Nord și ar permite acesteia să exporte produse industriale și servicii comercializabile, să câștige valută și să importe cereale în vrac pe o bază durabilă din punct de vedere comercial, a transmis 38 North.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel