Kim Jong Un, la testarea unei rachete hipersonice

Presa de stat nord-coreeană a informat miercuri despre testarea cu succes a unei rachete hipersonice, precizând că liderul Kim Jong Un a participat la lansare pentru prima dată după mai bine de un an, transmite Reuters.

Autorităţile din Coreea de Sud şi Japonia au detectat marţi lansarea unui proiectil, care a atras critici din partea autorităţilor de la Washington şi Tokyo, precum şi exprimarea îngrijorării din partea secretarului general al ONU.

Acesta a fost cel de-al doilea test în mai puţin de o săptămână, evidenţiind promisiunea de Anul Nou a liderului de la Phenian de a consolida dotarea armatei nord-coreene cu tehnologie de ultimă oră într-un moment în care discuţiile cu Coreea de Sud şi Statele Unite sunt într-un punct mort.

'Testul a avut ca scop verificarea finală a specificaţiilor tehnice generale ale sistemului de arme hipersonic dezvoltat', a informat agenţia de ştiri KCNA.'Manevrabilitatea superioară a vehiculului cu alunecare hipersonică a fost verificată mai pregnant prin testul final'.

Kim Jong Un i-a îndemnat pe oamenii de ştiinţă din domeniul militar să accelereze în continuare eforturile de consolidare a puterii militare strategice a ţării, atât în privinţa calităţii, cât şi a cantităţii, şi să continue să contribuie la modernizarea armatei.

A fost prima dată de la începutul anului 2020 când liderul nord-coreean a participat oficial la testarea unei rachete. 'Prezenţa sa ar sugera o atenţie deosebită pentru acest program', a comentat pe Twitter Ankit Panda, membru senior al Carnegie Endowment for International Peace, cu sediul în SUA, precizează Agerpres.

Japonia a detectat racheta hipersonică

Phenianul se alătură unui număr mic de țări, inclusiv Statele Unite și China, în încercarea de a dezvolta rachete hipersonice. Cea mai recentă lansare a fost detectată pentru prima dată de paza de coastă japoneză miercuri dimineața, înainte de a fi confirmată de autoritățile de apărare din Seul.

În testul de miercuri, „focosul planant hipersonic” s-a desprins de racheta de propulsie și a manevrat 120 km lateral înainte de a „lovi cu precizie” o țintă aflată la 700 km distanță, a raportat KCNA. Agenția de presă a mai transmis că testul a confirmat, de asemenea, componente precum controlul zborului și capacitatea sa de a funcționa iarna.

Armele hipersonice zboară de obicei către ținte la altitudini mai mici decât rachetele balistice și pot atinge o viteză de peste cinci ori mai mare decât cea a sunetului, sau aproximativ 6.200 de km pe oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel