Kim Jong-un anunţă că deţine focoase nucleare miniaturizate

Kim Jong-un, a anunțat că inginerii nord-coreeni au reuşit să miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi instalate de-acum în rachete balistice, a declarat Kim Jong-un, citat de presa de stat miercuri, relatează Reuters în pagina electronică.

"Focoasele nucleare au fost standardizate prin miniaturizare, pentru a fi adaptate rachetelor balistice (...). Aceasta este adevărata disuasiune", şi-a exprimat el satisfacţia, citat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

În mai multe rânduri Coreea de Nord a anunțat că a reuşit să dezvolte această tehnologie, însă liderul regimului face această declaraţie pentru prima dată.

"Este foarte plăcut să vedem focoase nucleare cu structura încărcăturii mixte adaptate unei reacţii termonucleare rapide", a mai spus Kim Jong-un, potrivit DPA.

Una dintre aceste ogive a fost testată pentru prima dată pe 6 ianuarie, susţine regimul stalinist, un lucru pus la îndoială de experţi. În urma acestui test nuclear, dar  şi a testării unei rachete balistice de la începutul lui februarie, Consiliul de Securitatea înăsprit sancţiunile împotriva Phenianului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel