Kim Jong-un a lovit din nou. Șeful Statului Major al armatei, executat

Șeful Statului Major al armatei nord-coreene a fost executat în această lună pentru corupție, a anunțat agenția de presă sud-coreeană Yonhap, care citează surse anonime.

Potrivit DPA, generalul Ri Yong-gil a fost executat săptămâna trecută. El fusese numit în 2013 și a fost văzut însoțindu-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul inspecțiilor militare până luna trecută, dar nu a participat la ședința comună a conducerii Partidului Muncitorilor și a armatei nord-coreene, organizată săptămâna trecută, și nici la lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune, în urmă cu trei zile.

Presa oficială nord-coreeană l-a menționat pe generalul Ri Myong-su printre participanți, în locul generalului Ri Yong-gil. Acesta din urmă își exprimase dezacordul față de recentele numiri ale unor responsabili politici în posturi importante din conducerea armatei nord-coreene. De asemenea, este posibil ca el să fi căzut victimă jocurilor de culise vizând înlocuirea sa.

[citeste si]

Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul apărării nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar și nu executase unele dispoziții primite.

De la începutul anului, alți 15 demnitari nord-coreeni au fost executați, potrivit serviciilor de informații sud-coreene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel