Urmărește emisiunea live


Kim Jong-Un - Vladimir Putin, summit. Precizare despre atitudinea SUA

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Kim Jong-Un a declarat că pacea şi securitatea Peninsulei Coreene vor depinde în întregime de atitudinea SUA.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat joi în timpul summitului cu preşedintele Vladimir Putin de la Vladivostok, că pacea şi securitatea Peninsulei Coreene vor depinde în întregime de atitudinea viitoare a Statelor Unite, potrivit agenţiei KCNA, transmite Reuters. 

Această remarcă este percepută ca o modalitate prin care liderul de la Phenian intenţionează să menţină presiunea asupra Washingtonului, pentru ca acesta să se flexibilizeze şi să accepte solicitările nord-coreene de reduce a sancţiunilor, în comparaţie cu poziţia SUA din timpul summitului de la Hanoi din februarie care a eşuat, aşa cum a declarat Kim la începutul acestei luni. 

Liderul nord-coreean a spus atunci că va aştepta "până la sfârşitul acestui an" pentru ca SUA să devină mai flexibilă. "Situaţia din Peninsula Coreeană şi din regiune a ajuns acum într-un impas, într-un punct critic în care ar putea reveni la starea iniţială, pentru că SUA au adoptat cu rea-credinţă o atitudine unilaterală la recentele negocieri din cadrul celui de-al doilea summit SUA- RPD Coreeană" de la Hanoi, a declarat Kim Jong-Un potrivit KCNA. 


"RPDC se va proteja pentru pentru orice situaţie", a adăugat Kim



Preşedintele Putin a acceptat invitaţia liderului nord-coreean de a efectua o vizită la Phenian la o dată convenabilă. Reuters menţionează că primele discuţii tete-a-tete dintre Putin şi Kim, desfăşurate pe o insulă din largul oraşului Vladivostok, nu par să se fi încheiat cu un progres major. 

Rusia şi Coreea de Nord au convenit să promoveze mai îndeaproape înţelegerea şi legăturile reciproce şi să stimuleze o colaborare strategică în favoarea păcii şi a securităţii regionale. Cei doi lideri au agreat să adopte măsuri pentru aprofundarea cooperării economice, comerciale, ştiinţifice şi tehnologice, conform KCNA 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel