Kerry și Nuland, în Bulgaria. Desant american la Sofia

Șeful diplomației americane și asistentul său pentru probleme euroasiatice efectuează miercuri o vizită oficială în Bulgaria. Cu o zi în urmă, președintele adjunct al Comitetului Militar al NATO, general-locotenentul Mark Schissler, a avut întrevederi cu înalți oficiali bulgari din domeniul Apărării.

Agenda vizitei în Bulgaria a secretarul american de Stat John Kerry include discuții cu oficialii de la Sofia pe teme legate de energie, comerț, securitate și apărare. Kerry va avea întrevederi cu președintele Rosen Plevneliev, premierul Boyko Borisov și ministrul de Externe Daniel Mitov, potrivit presei bulgare.

Kerry va fi însoțit la Sofia de asistentul său pentru probleme euroasiatice, Victoria Nuland, care miercuri a făcut un tur diplomatic de forță la București, unde s-a întâlnit cu președinte Iohannis, premierul Ponta, șeful diplomației române și șefii partidelor parlamentare.

Experții bulgari se așteaptă ca unele dintre cele mai stringente subiecte abordate de oficialii americani și cei bulgari să fie gazele de șist și acordul transatlantic.

Bulgaria a interzis fracturarea hidraulică în ianuarie 2012, în timpul precedentului guvern al lui Borisov (centru-dreapta), și există informații conform cărora americanii presează Sofia să ridice moratoriul ca urmare a abandonării proiectului South Stream de către Rusia.

Un alt înalt oficial occidental, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, s-a aflat miercuri în Bulgaria.

Bulgaria i-a speriat pe americani: Corupția, la nivel critic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel