Kenya: Zeci de studenți, UCIȘI. Atac armat

Cel puțin 70 de studenți au fost uciși și 79 de persoane au fost rănite în atacul armat împotriva Universității kenyene din Garissa comis joi de islamiști somalezi shebab.

"Am pierdut multe vieți, numărul lor nu este în totalitate confirmat, însă este vorba despre circa 70 de studenți", a afirmat Joseph Nkaissery la Garissa, un oraș din estul Kenyei situat la 150 kilometri de frontiera somaleză, precizând că bilanțul este provizoriu.

Totodată, "79 de persoane au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare critică", a spus ministrul, la 13 ore după începerea atacului, afirmând că "500 de studenți au fost salvați".

"90% din amenințare a fost eliminată, patru teroriști au fost uciși, însă numărul exact al teroriștilor nu a fost stabilit", a mai spus ministrul, arătându-se prudent cu privire la eventuala prezență a unor atacatori în interiorul clădirii.

"Atacatorii au intrat în forță în universitatea din Garissa, au deschis focul asupra paznicilor care supravegheau intrarea, în jurul orei 05.30" (02.30 GMT) în această dimineață, "după care au tras la întâmplare în interiorul campusului", a explicat șeful poliției kenyene Joseph Boinnet, potrivit unui comunicat. Un martor a declarat că a văzut corpurile neînsuflețite a doi paznici uciși la intrarea în acest campus, în care locuiesc numeroși studenți, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel