Kelemen Hunor: Rozalia Biro rămâne propunerea UDMR pentru Ministerul Culturii

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Rozalia Biro are toate calităţile pentru a conduce Ministerul Culturii. Hunor a precizat la RFI  că nu-şi va retrage propunerea şi că aşteaptă decizia preşedintelui Traian Băsescu. Liderul Uniunii recunoaşte că nu ştia de farsa jucată de un post de radio local Rozaliei Biro.

"Eu aştept decizia preşedintelui. Dincolo de toate discuţiile legate de acea greşeală, când un ziarist a făcut o farsă cu doamna Biro, doamna Biro este un om politic care are calităţile de a conduce Ministerul Culturii în această perioadă de trei-patru-cinci luni până la sfârşitul anului şi sigur, după aceea vom vedea ce se va întâmpla cu noul Guvern, că indiferent dacă câştigă Victor Ponta sau nu câştigă Victor Ponta, după alegerile prezidenţiale, probabil că şi din acest punct de vedere, vor fi anumite schimbări. Dacă câştigă alegerile prezidenţiale, atunci va veni un nou prim-ministru propus de PSD, care va forma un nou Guvern. Dacă nu va câştiga alegerile prezidenţiale, acest Guvern trebuie să meargă mai departe, dar pot fi făcute corecţiile necesare, dacă va fi cazul. Deci, eu consider că are o experienţă administrativă doamna Biro şi am ţinut la această experienţă când am făcut propunerea", a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Citește și: Traian Băsescu, nominalizări la Buget și Cultură. "Poate își retrag candidaturile"

Întrebat dacă se va retrage Rozalia Biro, liderul UDMR a răspuns: "Nu, nu. Eu am făcut această propunere după ce am discutat în UDMR, după ce am discutat cu domnul Ponta şi îmi menţin această propunere. Doamna Biro nu se va retrage. Până când nu decide preşedintele, noi nu facem nici o altă mişcare".

Întrebat dacă are să-şi reproşeze ceva pentru desemnarea Rozaliei Biro, Kelemen Hunor a răspuns: "N-am ştiut de acea farsă. Bine, s-a întâmplat acum foarte mulţi ani, acum opt-nouă-zece ani. N-am ştiut de acea între ghilimele greşeală, dar se întâmplă sau ar putea să se întâmple cu oricine sau aproape cu oricine dintre noi, până la urmă. Alte reproşuri n-am de ce să-mi fac. O cunosc foarte bine pe doamna Biro, ştiu că este un om extrem de serios şi un om extrem de corect".

Citește și: ROZALIA BIRO, victima lui Daniel Buzdugan de la Radio Zu. Vezi farsa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel