Kelemen Hunor, despre renegocierea ministerelor: Dacă se va face o schimbare, așa cum îi știu pe domnii Ciucă și Ciolacu, se face fără scandal

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a făcut referiri privitoare la rotativa din luna mai de la guvernare și renegocierea ministerelor între PNL și PSD.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a fost invitat la Prima News TV, unde a fost întrebat de renegocierea ministerelor în cadrul coaliției de guvernare, având în vedere că în luna mai va avea loc rotativa la guvernare, iar Marcel Ciolacu ar trebui să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă la funcția de premier.

Când a fost întrebat despre posibile disensiuni și certuri între liderii PSD și PNL, Kelemen Hunor a spus:

„Nu veţi vedea aşa ceva, dacă se va face o schimbare, aşa cum îi ştiu eu pe domnul Ciucă şi domnul Ciolacu, se face fără scandal, să nu aşteptaţi scandal, să nu vă pregătiţi pentru scandal. Dacă ei vor să schimbe ceva şi vor să renegocieze nu e nicio problemă, în acest moment este un protocol semnat. Eu cred că dacă se face ca într-o clasă politică matură, cetăţenii vor afla doar că au depus jurământul încă o dată cei din Guvern“, a spus președintele UDMR.

În ceea ce privește o modificare a protocolului de colaborare, Kelemen Hunor a spus că ”trebuie să agreeze PSD şi PNL, pentru că este un acord semnat între cele două partide, cu ştiinţa şi acordul lor“.

„Cred că trebuie să mergem înainte“

”Există fel de fel de speculaţii, în 2021 nu era nevoie de UDMR neapărat, o coaliţie merge şi fără UDMR, nu asta este problema. S-a creat o coaliţie politică şi nimeni nu contestă acest lucru. Nu vreau să intru în aceste speculaţii. Se poate fără noi, matematic, dar dacă a fost o coaliţie politică eu cred că trebuie să mergem înainte”, a mai spus Kelemen Hunor

De asemenea, în ceea ce-l privește pe președintele Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a spus că acesta ”a respectat şi sunt convins că va respecta înţelegerea din coaliţie. Nu am niciun dubiu!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel