Kelemen Hunor: UDMR nu va vota împotriva moțiunii de cenzură

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, joi, cu doar o zi înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură inițiată de PNL în Parlament, că parlamentarii Uniunii nu vor vota împotrivă, deoarece Opoziția nu are suficiente voturi pentru a dărâma Guvernul Ponta. 

"Noi din Opoziţie mâine la moţiunea de cenzură nu vom avea suficiente voturi şi asta deja ştim, cunoaştem, e vorba de matematică, nu avem suficiente voturi pentru a dărâma Guvernul", a declarat Kelemen Hunor, joi, la RFI.

Pe de altă parte, liderul UDMR consideră că sancționarea și criticarea Guvernului "trebuie și poate fi făcută", dar nu pe votul prin corespondență, "pentru că aici Parlamentul trebuia să facă legea, nu Guvernul".

Kelemen Hunor a afirmat, totodată, că parlamentarii UDMR nu vor vota împotriva moţiunii, deși nu exclude să fie și membri ai partidului care să voteze moţiunea.

"Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură, ăsta este lucrul cel mai important. Probabil că unii vor vota moţiunea, alţii se vor abţine, aici rămâne la latitudinea fiecărui membru din grupurile noastre. Dacă am fi avut împreună cu PNL-ul acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat nici un moment să mergem şi în situaţia în care nu suntem de acord cu anumite subiecte din moţiunea de cenzură, spre un vot negativ şi spre o altă majoritate. Dar din păcate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba în acest moment Executivul", a explicat Hunor.

Întrebat dacă voturile lipsă ar putea veni de la unii parlamentari ai Puterii, liderul Uniunii a declarat: "Exclus! Eu îi cunosc pe colegii mei, ei vor gestiona această situaţie aşa cum am gestionat şi noi când eram la guvernare, noi am inventat o modalitate de a gestiona astfel de situaţii, ei au preluat. Care era modalitatea: nu participam la vot", a mai spus Kelemen Hunor.

Vasile Blaga: Am discutat cu Gabriel Oprea despre moțiunea de cenzură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel