Kazahstan a eliminat vizele pentru români

Foto: cunoaștelumea.ro
Foto: cunoaștelumea.ro

Kazahstanul a introdus, de la 1 ianuarie, facilități pentru românii care vor să viziteze această țară.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Kazahstan Nr. 838 din 23 decembrie 2016 cetățenii României începand cu 1 ianuarie 2017 pot intra, ieși, și a se afla pe teritoriul Republicii Kazahstan pană la 30 de zile fără viză de la data trecerii frontierei de Stat.

În plus, de la 1 ianuarie 2017, intră în vigoare noi reguli de vize, cu un text care poate fi consultat pe site-ul oficial al Ministerului afacerilor externe al Republicii Kazahstan (www.mfa.gov.kz), precizează Ambasada Kazahstanului la București într-un comunicat pe Facebook.

Această măsură  va deschide noi oportunităţi pentru lumea de afaceri şi va facilita colaborările internaţionale în diferite domenii, se menţionează în comunicatul Ministerul de Externe de la Astana. Economia din Kazahstan, fiind  cea mai mare din Asia Centrală, este afectată de scăderea preţului ţiţeiului şi de recesiunea din Rusia. 

Luna trecută, un alt stat din Asia Centrală, Uzbekistan, a relaxat condiţiile de viză pentru cetăţenii a 27 de state, printre care Franţa şi Germania.

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Kazahstan, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile calendaristice, nu mai au nevoie de viză de scurtă ședere, începând cu 1 ianuarie 2017.

Cetățenii români, titulari de pașapoarte simple, care intenționează să efectueze deplasări mai mari de 30 de zile calendaristice pot obține vizele aferente de la Ambasada Republicii Kazahstan în România, Bucureşti, str. Crângului nr. 13, sector 1, telefon: (0040-21) 230 08 65; (0040-31) 107 10 83, fax: (0040-21) 230 08 66, e-mail: [email protected], www.kazembro.kz.

[citeste si]

Cetăţenii români care călătoresc în Republica Kazahstan au obligaţia ca, în termen de 5 zile lucrătoare de la data trecerii frontierei de stat, să se înregistreze la serviciul Poliţiei de Migraţie din cadrul MAI local, dacă intrarea în Republica Kazahstan nu s-a realizat prin cele 12 aeroporturi internaţionale. Persoanele care posedă viza de afaceri pot rămâne pe teritoriul acestei ţări fără a mai fi necesară înregistrarea.

Pentru persoanele care stau mai mult de 30 zile în Kazahstan, Poliţia de Migraţie (OVIR - Office of Visas and Registration) poate solicita şi prezentarea unor certificate de test HIV, nu mai vechi de o lună, informează Ministerul Afacerilor Externe.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel