Kate Middleton are cancer: "Un șoc uriaș" după "câteva luni incredibil de grele"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Kate Middleton a anunțat că are cancer.

Kate Middleton a anunțat în urmă cu puțin timp că suferă de cancer, dar fără a preciza tipul, într-un mesaj video publicat de BBC. Ea explică faptul că este la începutul unei cure de chimioterapie.

Prinţesa a recunoscut ca această boală a fost şi cauza operaţiei prin care a trecut la începutul anului. Apoi, medicii i-au recomandat o cură preventivă de chimioterapie.

Le-a mulţumit tuturor celor care i-au transmis mesaje de încurajare în ultima vreme, dar şi soţului ei, prinţul de Wales, pentru că i-a fost alături în aceste momente dificile.

Cei doi nu vor participa, alături de restul familiei, la slujba de Paşte (n.r. Paștele catolic) care va avea loc săptămâna viitoare.

În declarația video, Prințesa de Wales spune că a fost un "șoc uriaș" după "câteva luni incredibil de grele". Însă a transmis un mesaj pozitiv, spunând: "Sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi". Palatul Kensington spune că este încrezător că prințesa se va recupera complet.

"Am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat"

Kate a explicat că, atunci când a suferit operația abdominală în ianuarie, nu se știa că există vreun cancer.

"Cu toate acestea testele efectuate după operație au constatat că a fost prezent cancerul. Medicul meu, echipa medicală m-a sfătuit, prin urmare, să urmez un tratament preventiv de chimioterapie și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament", a declarat prințesa.

Ea a spus că se gândește la toți cei care au fost afectați de cancer, adăugând: "Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri".

"William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii", a spus prințesa.

Aceasta a adăugat: "Ne-a luat mult timp să îi explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și pentru a-i asigura că voi fi bine".

Ea a spus că familia are acum nevoie de "timp, spațiu și intimitate". 

Absența bruscă a prințului William de la o ceremonie comemorativă de la sfârșitul lunii februarie a fost din cauza descoperirii diagnosticului de cancer, scrie BBC. Cuplul s-a confruntat cu speculații publice intense și cu o frenezie pe rețelele de socializare  cu privire la sănătatea ei, de la operația din ianuarie. Ea nu a participat la niciun eveniment oficial de la Crăciun.

Palatul Kensington a precizat că înregistrarea video cu prințesa a fost filmată miercuri de BBC Studios, divizia de producție a BBC.

Într-o declarație, BBC News a precizat: "Împreună cu alte mass-media, BBC News a fost informat de Palatul Kensington despre anunțul din această după-amiază".

Harry și Meghan îi urează sănătate

Prințul Harry și Meghan au declarat vineri că i-au urat sănătate lui Kate.

"Îi dorim sănătate și vindecare lui Kate și familiei și sperăm că vor putea face acest lucru în intimitate și în pace", au declarat Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, într-un comunicat, scrie Reuters.

Reacția prim-ministrului britanic

Kate trebuie să beneficieze de intimitate pentru a se concentra asupra tratamentului, spune premierul Sunak.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a declarat că Kate, Prințesa de Wales, ar trebui să beneficieze de intimitate pentru a se concentra asupra tratamentului și a fi alături de familia sa, după ce s-a aflat că ea a fost supusă unei chimioterapii preventive pentru cancer.

"Prințesa de Wales are dragostea și sprijinul întregii țări ca ea își continue recuperarea", a declarat Sunak într-un comunicat, potrivit Reuters. "Ea a dat dovadă de un curaj extraordinar prin declarația sa de astăzi. Ea a fost supusă unei comentarii intense și a fost nedreptățită, tratată în mod injust de anumite părți ale presei din întreaga lume și pe rețelele de sociale. "Când vine vorba de chestiuni legate de sănătate, ca oricine altcineva, trebuie să-i fie acordată intimitatea pentru a se concentra pe tratament și pentru a fi alături de cei care o iubesc", a mai spus acesta.

Casa Albă, sprijin pentru Kate

Casa Albă a Statelor Unite și-au oferit sprijinul pentru Kate Middleton, după ce aceasta a declarat că testele efectuate în urma unei intervenții chirurgicale abdominale au arătat prezența cancerului și că acum urmează o chimioterapie preventivă.

"Suntem incredibil de triști să aflăm vestea", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cadrul unei conferințe de presă obișnuite, adăugând că i-a urat lui Kate o recuperare completă.

"Sunt încurajat de tonul optimist al Prințesei de Wales și de mesajul ei de credință și speranță. Alteța Sa Regală va fi în gândurile și rugăciunile noastre pe măsură ce avansează în tratamentul ei, cu dragostea și sprijinul nu doar al întregii sale familii, ci și al întregii națiuni."

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel