Kasparov - Putin, declarații fără precedent: ”Dictatorul va ataca”. Îngrijorări în Europa

Garry Kasparov, fost campion mondial la șah, a susținut o conferință de presă la București.

Kasparov, un opozant al regimului de la Moscova, l-a atacat în termeni foarte duri pe președintele Vladimir Putin.

"Rusia lui Putin este, în mod evident, cea mai mare și mai teribilă amenințare cu care lumea se confruntă azi". Așa sună unul dintre pasajele de început ale cărții "Vine iarna! De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere" semnată de Garry Kasparov, scrie GSP.

"Pentru mine, un drum la Moscova înseamnă doar un bilet dus cât timp domnul Putin va fi la putere", a rostit și ieri, la București, fostul campion mondial de șah, sugerând că viața sa e în pericol la orice descindere la umbra Kremlinului. Acolo, a fost atacat și arestat în două rânduri, blocându-i-se în 2008 și candidatura la prezidențiale.

"Putin este problema Rusiei, dar în cele din urmă, va deveni problema tuturor. Dacă vorbim de un dictator care are la dispoziţie forţa nucleară, el va provoca pe toată lumea. Își va crea duşmani, de care are nevoie. Ce se întâmplă acum este rezultatul neglijenţei. Am citit multe memorii, de la Bill și Hillary Clinton, Colin Powell, Donald Rumsfeld, Bush, Dick Cheney. În cărţi, toţi ştiau cât de rău era Putin, dar când erai la putere, ce ai făcut?", a precizat Kasparov potrivit sursei citate.

"Mama e armeancă, tatăl evreu, am crescut în Baku. Copiii s-au născut la New York. Mama locuieşte la Moscova. Încă am paşaport croat. Simt că trebuia să fac ceva pentru ţara mea, dar am fost nevoit să locuiesc în altă parte. Dar atunci când va fi momentul, îmi voi ajuta ţara"

"Mesajul nu este dacă Putin va ataca undeva. Întrebarea este când şi unde? O va face şi va găsi un loc pentru atac. Dictatorii nu se întreabă niciodată «de ce?», ci «de ce nu?»", a mai precizat campionul mondial la șah.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel