Karin Kneissl, șefa diplomației austriece care a dansat cu Putin la nunta ei, a primit o funcție în compania rusească Rosneft

Șefa diplomației austrice, care a dansat cu Putin la nunta ei, a primit o funcție în compania rusească de stat Rosneft  /  Sursă foto: Captură Youtube
Șefa diplomației austrice, care a dansat cu Putin la nunta ei, a primit o funcție în compania rusească de stat Rosneft / Sursă foto: Captură Youtube

Karin Kneissl, ministru de Externe al Austriei între 2017 și 2019, a primit o funcție în compania rusească de stat Rosneft.

Un fost ministru austriac de externe care a dansat cu președintele rus Vladimir Putin a fost votat în consiliul de administrație al celei mai mari companii petroliere din Rusia. Karin Kneissl, care a ocupat funcția de ministru de externe al Austriei în perioada 2017-2019, se va alătura consiliului de administrație al statului Rosneft, a declarat compania miercuri, potrivit The Moscow Times.

Kneissl a făcut furori în toată Europa în august 2018, când l-a invitat pe Putin la nuntă și a dansat cu președintele rus la doar câteva luni după ce UE a expulzat zeci de diplomați ruși și mai multe țări au întrerupt întâlnirile la nivel înalt în urma otrăvirii cu novicioc a lui Serghei Skripal în Marea Britanie. Numirea ei a fost confirmată de un vot al acționarilor Rosneft la adunarea generală anuală a companiei, marți, după ce a fost nominalizată pentru această funcție în martie.

Compania e controlată de Guvernul rus

 

Compania Rosneft, care este controlată majoritar de guvernul rus, reprezintă aproximativ o treime din extracția lucrativă de petrol a țării. Șeful Igor Sechin este un aliat apropiat al lui Putin și este văzut ca una dintre cele mai influente figuri ale Rusiei.

Kneissl devine al doilea fost ministru al unui guvern european care intră în consiliul de administrație al Rosneft, alăturându-se fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care este, de asemenea, președintele controversatei inițiative Nord Stream 2 a Gazprom.

Rosneft a înregistrat profituri de 2 miliarde de dolari în 2020 - în scădere cu 80% față de nivelurile pre-pandemice - întrucât a redus producția ca parte a pactului Rusiei cu Arabia Saudită de susținere a prețurilor petrolului pe tot parcursul pandemiei, precizează Deschide.md citând digi24.

Karin Kneissl ar vrea să mai danseze cu Putin

Şefa diplomaţiei austriece Karin Kneissl, care a declanșat un scandal în vara lui 2018 după ce a valsat cu Vladimir Putin la căsătoria sa într-un moment în care ţara sa asigura preşedinţia UE, a declarat că este cât se poate de dispusă să danseze din nou cu preşedintele rus.

"Este într-adevăr un dansator bun", a spus ea în cursul unei recepţii la Viena, organizată cu ocazia Zilei internaţionale a femeii de către partidul de extremă dreaptă FPO, de care aparţine (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel