Kaczyński: Biden are idei interesante despre rolul Poloniei în arhitectura de securitate. Cumpărăm arme letale, pentru a ne putea apăra

Potrivit lui Jarosław Kaczyński, poziția Poloniei s-a îmbunătățit și își poate exercita influența pe scena internațională.

Jarosław Kaczyński, liderul conservator din Polonia, a declarat pentru televiziunea și radioul public polonez TVP că președintele american Joe Biden „a dezvăluit câteva idei interesante despre rolul Poloniei în noua arhitectură de securitate” în timpul vizitei sale la Varșovia, conform RMX.

Kaczyński a refuzat să ofere detalii, dar a remarcat că ideile păreau „foarte coerente” și „ofereau o perspectivă promițătoare pentru noua arhitectură de securitate în această parte a lumii, cu un rol major jucat de Polonia”.

Șeful PiS a adăugat că Polonia trebuie să se înarmeze dacă dorește să joace un rol semnificativ și să-și consolideze poziția de securitate pe termen lung.

Vorbimd despre achiziționarea de arme de către Polonia, Kaczyński a precizat că „acum cumpărăm cantități mari de arme extrem de letale” în comparație cu politicile de economisire a apărării și de reducere a armatei care au fost urmate de administrația liberală anterioară.

Liderul partidului de guvernământ a spus că Polonia dorește să descurajeze orice atac asupra teritoriului său și să fie pregătită să se apere în cazul în care un astfel de atac se materializează. El a mai spus că forța militară a fost un factor major în determinarea poziției oricărui stat.

Polonia, pași pentru consolidarea poziției regionale

Kaczyński a continuat declarând că inițiativele diplomatice ale Poloniei au vizat în primul rând sprijinirea Ucrainei, dar și consolidarea poziției Poloniei. El a spus că evaluarea sa asupra modului în care Europa a reacționat la război este „mixtă”.

El a menționat și Germania, pentru că nu a vrut să renunțe la colaborarea cu Rusia. Kaczyński a subliniat că această cooperare nu numai că a fost benefică economiei germane, dar a asigurat și resurse pentru rearmarea Rusiei.

Liderul PiS e de părere că unii lideri din Occident vor să se întoarcă la vechile relații cu Rusia și că pun Rusia într-o poziție favorabilă. Acesta a precizat că, pentru ca Rusia să părăsească Ucraina, trebuie să fie forțată să o facă prin mijloace militare.

Kaczyński a spus că Polonia va continua să facă presiuni asupra partenerilor săi pentru a face mai mult pentru Ucraina. El a considerat că poziția Poloniei este mai bună decât înainte pentru a exercita influență pe scena internațională și că „această pârghie trebuie folosită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel