Justiția suedeză respinge arestarea în absență a lui Julian Assange

Julian Assange. foto: aronpaulinstitute.org
Julian Assange. foto: aronpaulinstitute.org

Un tribunal suedez a respins luni o solicitare a procurorilor ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, să fie arestat ''in absentia'', decizie care complică procesul extrădării către Suedia a australianului acuzat în această ţară de agresiune sexuală, transmite Reuters.

Acest dosar de agresiune sexuală fusese închis de justiţia suedeză în timp ce Assange era refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra. Dar a fost redeschis după ce fondatorul WikiLeaks a fost în cele din urmă arestat de poliţia britanică pe 11 aprilie, după ce autorităţile ecuadoriene au renunţat să-i mai acorde protecţie.

Hotărârea emisă luni de tribunalul din Uppsala poate fi atacată cu recurs. Assange neagă acuzaţiile din acest dosar referitoare la un presupus viol pe care l-ar fi comis în 2010. În prezent el este încarcerat în Marea Britanie, unde a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate de care a beneficiat în acest dosar suedez.

Julian Assange este de asemenea vizat de o cerere de extrădare din partea SUA, care îl acuză că a ajutat-o pe fosta analistă a serviciului american de informaţii Chelsea Manning să obţină o parolă pentru a accesa mii de documente clasificate drept secret de apărare. 

Vezi și: Julian Assange prezintă "simptome de tortură psihologică", susţine un raportor al ONU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel