Justiția, lovită de tsunami, după arestare judecătorului Cîrstoiu. Vezi ce nume mai apar în referatul DNA

Justiția din România  se zguduie din temelii, după scandalul arestării judecătorului Veronica Cîrstoiu. În referatul DNA apar nume grele de la Curtea de Apel București, dar și de la Înalta Curte de Casație și justiție, scrie Lumea Justiției

Potrivit referatului DNA, Sofica Dumitrascu nu este singurul magistrat care apare în dosarul judecătorului Veronica  Cîrstoiu, dosar instrumentat de procurorii DNA, Viorel Cerbu și Florentina Mirică. Sunt menționate numele  altor judecători care se regăsesc în actele de la dosar, inițialele acestora aparând și în curpinsul încheierii prin care judecatorul Florica Duță de la CAB a dispus arestarea Veronicai Cîrstoiu. Este vorba despre judecători de la Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție, precum Simona Nenita, Ana Maria Dascalu, Stan Mustață sau Elena Ursulescu, scrie Lumea Justiției.

Potrivit sursei menționate, simpla menționare a magistraților în respectiva cauza nu înseamnă că aceștia au o implicare în rețeaua de spăgi. Este posibil ca avocata Adriana Dascălu, cea care ar fi intermediat mita de 1,5 milioane de euro de la Dinel Staicu pentru Veronica Cîrstoiu, doar să se fi lăudat cu relația de prietenie pe care o are cu Sofica Dumitrascu și cu posibilitatea de a intreveni pe lângă alți judecători de la CAB și ICCJ, cu scopul de a obține alți bani.

Citește și: Dinel Staicu recunoaște mita dată avocatelor și se cere arestat

 Dascălu se lăuda că Sofica Dumitrascu poate vorbi cu Nenita Simona să-l elibereze pe Marian Staicu. Adriana Dascalu i-a cerut lui Dinel Staicu să vorbească cu un avocat, care să intervină pe lângă judecatoarea Dascalu Ana Maria.

 Potrivit DNA, Adriana Dascalu s-a lăudat că, prin intermediul Soficăi Dumitrascu, poate influența un judecator din Completul de 3 al Înaltei Curți, pentru ca aceștia să soluționeze favorabil cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, arestat preventiv și trimis în judecată în dosarul judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache.

 Mai exact, Dascălu a susținut că Sofica Dumitrascu nu intra în completul care judeca dosarul, dar că aceasta poate intreveni pe lângă un judecator. De asemenea, Dascalu i-a transmis lui Dinel Staicu să ia legătura cu un avocat, care este prieten cu un alt judecator din complet, pentru a încerca să-l influențeze pe acesta din urma. În cele din urmă, intervențiile nu s-ar fi concretizat, întrucat Dinel Staicu a refuzat să facă ceea ce i s-a cerut.

 Inițialele judecatorilor menționati în legatură cu aceste aspecte sunt N.S. si D.A.M. La Înalta Curte, la Secția penală, există doi judecători cu aceste inițiale: Nenita Simona și Dascalu Ana Maria. Recursul la cererea de eliberare provizorie formulată de Marian Staicu a fost judecat și respins de un Complet de 3 format din Nenita Simona, Dascălu Ana Maria si Cristina Arghir.

 Trebuie spus că în afara acestor judecători în dosar există trimiteri și la magistrații Liliana Badescu și Dumitrița Piciarca, membri alături de Veronica Dinu din completul care a decis în 22 februarie 2012 anularea condamnarii de 7 ani de închisoare primită de Dinel Staicu în dosarul privind fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor. În legătură cu cele doua judecătoare, Adriana Dascălu a declarat că Veronica Cîrstoiu i-ar fi spus că va împărți cu ele banii primiți pentru anularea condamnării lui Dinel Staicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel