Urmărește emisiunea live


Jurnalistul Ioan T. Morar a învins România la CEDO. Despăgubiri de 25.000 de euro

CEDO a dat dreptate unui jurnalist român, care a fost condamnat de o instanță românească pentru defăimare cu "intenție indirectă".

Jurnalistul Ioan T.Morar a fost dat în judecată, în 2004, de Victor Gaetan, atunci consilier al Liei Roberts, candidată la alegerile prezidențiale. Victor Gaetan l-a acuzat pe jurnalistul de la Academia Cațavencu că l-a defăimat, după ce a publicat o scrisoare trimisă Eugen Ionescu lui Mircea Eliade, prin care îl avertiza ca Victor Gaetan ar fi lucrător al Securităţii, alături de mai multe comentarii pe acest subiect. Alături de el, au mai fost dați în judecată alți doi jurnaliști de la Academia Cațavencu.

În primă instanță, jurnalistul a fost achitat, dar, Tribunalul București l-a condamnat în 23 decembrie 2005, să-i plătească lui Victor Gaetan daune morale de 10.000 de dolari și 16.000 de dolari cheltuieli de judecată. Motivul condamnării de la Tribunalul București a fost că jurnalistul l-a defăimat pe consilier cu "intenție indirectă".

Jurnalistul a invocat la CEDO articolul 10 cu privire la libertatea de exprimare. Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat dreptate. Ioan T. Morar trebuie să primească 18.455 de euro daune materiale și 6.000 de euro daune morale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel