Jurnalistul Alex Dima, după cutremurele devastatoare din Turcia: Tu cât de pregătit ești? Ai stabilit cu familia un loc de întâlnire după nenorocire?

Jurnalistul Alex Dima, după cutremurele devastatoare din Turcia: Tu cât de pregătit ești? Ai stabilit cu familia un loc de întâlnire după nenorocire? / Foto: Facebook Alex Dima
Jurnalistul Alex Dima, după cutremurele devastatoare din Turcia: Tu cât de pregătit ești? Ai stabilit cu familia un loc de întâlnire după nenorocire? / Foto: Facebook Alex Dima

Jurnalistul Alex Dima trage un semnal de alarmă după cutremurele devastatoare din Turcia.

Cunoscutul reporter de la "România te iubesc!", Alex Dima, trage un semnal de alarmă după dezastrul produs de cutremurele din Turcia. Jurnalistul a prezentat mai multe fotografii făcute în centrul Capitalei, afirmând că țara noastră nu este pregătită pentru astfel de catastrofe naturale deoarece multe clădiri sunt într-o stare deplorabilă, iar autoritățile nu fac nimic pentru a remedia problemele.

"Ne uităm înmărmuriți la imaginile din Turcia. Și? Și ce facem? Păi, nimic. Anul trecut, fix pe vremea asta filmăm un material despre cât de pregătiți suntem noi românii pentru cutremur. Deloc. Pozele acestea sunt din centrul Capitalei. În primele imagini este o clădire în care funcționează Sindicatul constructorilor din România. Într-o clădire care cade. Cam pe aici suntem. În primăria capitalei funcționează un departament pentru situații de urgență. N-am reușit să dau de el.

Alex Dima: Realitatea este că nu suntem pregătiți! 

Primarul Nicușor Dan avea ceva planuri…Nici măcar nu-i era prea clar care sunt primii pași pe care trebuie să-i facă când ne lovește o nenorocire. Agențiile înființate de fostul primar Gabriela Firea au consolidat doar câteva fațade. Firea a refuzat să vorbească pe acest subiect. Multe clădiri au fost reabilitate termic, fisurile au fost acoperite cu polistiren.

Am fost la un exercițiu de salvare cu câțiva voluntari. Cam singurii din București. Le-a luat ceva până s-au hotărât cum să scoată o posibilă victima din dărâmături. Pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, l-am găsit relaxat. M-am gândit imediat la acel “avem de toate”. Realitatea este că nu suntem pregătiți! Și nici nu facem nimic. Dar chiar NIMIC. Tu cât de pregătit ești? Ai un rucsac de urgență? Ai stabilit cu familia unde va puteți adăposti, un loc de întâlnire după nenorocire?", a scris Alex Dima pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel