Jurnaliştii sunt primii chemaţi sa facă propuneri la Legea jurnalistului

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat într-o conferinţă de presă, că depunerea proiectului de lege intitulat "Legea jurnalistului" la Senat obligă părţile interesate, respectiv asociaţiile de jurnalişti, să avanseze amendamente, întrucât acesta intră în dezbatere parlamentară.

"Depunerea acestui proiect de lege aproape că obligă părţile intersate să stea la masă şi să discute pe subiect, pentru că el intră în procedura dezbaterii parlamentare. Aşadar, asociaţiile de jurnalişti sunt primele care sunt chemate să vină cu propuneri şi amendamente", a precizat Ghişe.

El a arătat că propunerile de amendare a proiectului de lege intitulat "Legea jurnalistului" vor fi primite începând de săptămâna viitoare, în fiecare miercuri, la ora 11.00, la grupul senatorial al PNL, timp de o lună, şi a solicitat în mod expres ca amendamentele care vor fi avansate să conţină expunere de motive scrisă şi un text alternativ.

Ghişe a ţinut să precizeze că autorii proiectului de lege sunt reprezentanţii Asociaţiei Jurnaliştilor Generaţia '90, el fiind doar iniţiator, în baza faptului că textul de lege concordă cu ceea ce apreciază şi gândeşte în ceea ce priveşte domeniul jurnalistic. Senatorul liberal a adăugat că a depus la Senat proiectul de lege în nume personal.

Solicitat, de către jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă, să comenteze posibilitatea ca acest proiect de lege, în cazul în care va fi adoptat, să conducă la instituirea unui anumit tip de cenzură, prin impunerea unei serii de reglementări, Ghişe a opinat că este mai bună o reglementare, chiar proastă, decât lipsa oricărei reglementări.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a depus, marţi, la Senat, "Legea jurnalistului", conform căreia ziariştii trebuie să aibă "carte de jurnalist", să activeze în cabinete jurnalistice, să fie atestaţi o dată la trei ani, examinaţi psihologic anual, proiectul prevăzând şi sancţiuni pentru "delicte de presă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel