Jurnalişti ucişi. Funeralii la Moscova

Mihai Ciobanu / 07 aug 2018 / 19:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mai multe sute de persoane au adus un ultim omagiu celor trei jurnalişti ruşi care au fost ucişi săptămâna trecută în Republica Centrafricană.

Mai multe sute de persoane - personalităţi din mass-media, apropiaţi şi anonimi - au adus un ultim omagiu marţi la Moscova celor trei jurnalişti ruşi care au fost ucişi săptămâna trecută în Republica Centrafricană, unde efectuau o anchetă despre activităţile societăţii de mercenari ruşi Wagner în această ţară, informează AFP. 

Reporterul de război Orhan Djemal, documentaristul Aleksandr Rastorghuiev şi cameramanul Kirill Radcenko au fost ucişi în noaptea de 30 spre 31 iulie de către persoane înarmate. Autorităţile ruse privilegiază versiunea unui jaf, dar breasla este de altă părere şi efectuează în prezent propria anchetă cu privire la uciderea lor, separat de autorităţile suspectate că încearcă să muşamalizeze cazul, conform unor media independente de la Moscova. 

Cei trei jurnalişti realizau o anchetă în Republica Centrafricană 

În cursul unei ceremonii religioase într-o biserică ortodoxă situată în apropiere de Piaţa Roşie, numeroase personalităţi din mass-media ruse, cum ar fi fostul jurnalist vedetă al televiziunii ruse Leonid Parfionov, şi-au luat rămas bun de la documentaristul Aleksandr Rastorguiev, unii dintre cei prezenţi neputând să-şi reţină lacrimile. 

Cei trei jurnalişti realizau o anchetă despre activităţile în Republica Centrafricană a societăţii private de mercenari Wagner (apropiată de Kremlin), care se remarcase anterior în Siria, un proiect pe care îl realizau împreună cu un centru de investigaţii, finanţat de opozantul rus în exil Mihail Hodorkovski. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24